Китай се възхищава на най-модерния стратегически бомбардировач на Русия, пише Фокус. Според съобщения

...
Китай се възхищава на най-модерния стратегически бомбардировач на Русия, пише Фокус. Според съобщения
Коментари Харесай

Стратегически убиец: Китай се възхищава на най-модерния руски бомбардировач

Китай се възхищава на най-модерния стратегически бомбардировач на Русия, написа " Фокус ". 

Според известия в медиите новият съветски бомбардировач Ту-22М3М е рационализация на самолета Ту-22М3. Максималната му скорост на полет е 2300 км/ч, което се равнява на 1,88 Мах. На борда са добавени нови радиосистеми, информационни системи и цифрово съоръжение. От опашката на самолета е свалено двуцевното 23-милиметрово отдалечено управляемо оръдие, а на негово място е инсталиран комплекс от електронни смутители за обезпечаване целостта на опашната отбрана, написа китайското военно издание Sohu.

Подразбира се, че като стратегически " палач “ на Русия, бомбардировачът Ту-22М (според кодификацията на НАТО: Backfire) има единствено четири модификации. Най-мощният измежду тях е Ту-22М3 Backfire C. Той може да доближи оптималната скорост от 1,8 Маха. Бойният радиус на Ту-22М3 е повече от 2400 километра и той може да носи до три свръхзвукови противокорабни ракети Х-22. Това са огромни ракети, а обсегът им на полет надвишава 550 километра. Снарядите могат да доближат скорост до 4,5 Маха, да носят както стандартни полубронебойни, по този начин и нуклеарни бойни глави, а една такава ракета може елементарно да потопи ракетен крайцер с управляеми ракети от клас " Тикондерога " на военна мощ номер едно, Съединените щати.

Ту-22М3М е най-модерният стратегически бомбардировач, употребен от Русия. Това е осъвременена версия на самолета Ту-22М3. Руските военни взеха поради всички преимущества на Ту-22М3 и го усъвършенстваха, с цел да покачат бойните качества и технологичността на бомбардировача. Новият аероплан има следните преимущества:

Голям военен радиус: Руският бомбардировач Ту-22М3М има огромен запас от гориво и затова има великански обсег на полета , което му разрешава да извършва стратегически задачи на огромни дистанции. Това оказва помощ на самолета да поразява противников цели на доста километри от мястото си на базиране и уголемява бойната му успеваемост.

Голям потребен товар: бомбардировачът има огромен вътрешен бомбен отсек и външно окачване и затова може да носи разнообразни типове оръжия.

В допълнение, Ту-22М3М е оборудван с най-новото информационно и навигационно съоръжение , което му разрешава да комуникира по-ефективно с други самолети и командни центрове, както и да реализира превъзходни благоприятни условия за позициониране и навигация. Освен това този модел е оборудван със система за ръководство на огъня и оръжейна система от ново потомство, което му разрешава да носи и доставя разнообразни типове снаряди и бомби.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР